Авторынок Украины. Покупка, продажа новых и подержанных автомобилей, мотоциклов, грузовиков, микроавтобусов и спецтехники.

9303 легковых   1158  грузовых   433 новых автомобилей  в продаже

 

Предложения автосалонов

Поиск легковых автомобилей

Поиск грузовика

Продать легковой автомобиль

Продать грузовик

Советы по эксплуатации

ПДД, законы

МРЭО, ГАИ

Автомир

АвтоУкраина

Тест-драйвы

Пресс-релизы

Фотогалерея

Ссылки

Помощь

Контакты

АВТОСАЛОНЫ

АВТОМАГАЗИНЫ

СТО

ОПТ

КРЕДИТОВАНИЕ

СТРАХОВАНИЕ

До конца апреля ГАИ проводит операцию "Ремни безопасности"

архив

Опубликовано: 26.4.2010

Серед багатьох автомобілістів існує думка, що ремені безпеки в салоні автомобіля потрібні не більше, ніж елемент декорації. Таке несерйозне ставлення водіїв до цієї проблеми можна пояснити їх нерозумінням необхідності використання ременів безпеки під час керування автомобілем. Як свідчить аналіз дорожньо-транспортних подій, що проводився в багатьох країнах світу, вірогідність смертельного наслідку для водіїв, які користуються такими засобами безпеки, зменшується в 2,11 раза, а для пасажирів – в 3,1 від загальної кількості ДТП.

Аналогічні дані й щодо отримання водіями та пасажирами тяжких ушкоджень. Для тих, хто користується ременями безпеки, ризик загинути під час лобового удару зменшується в 2,3 раза, і в 5 разів – при перекиданні автомобіля. У багатьох випадках вони дозволяють водію не втратити контроль над авто, допомагають уникнути дорожньо-транспортної події або, принаймні, пом’якшити її наслідки.

За статистикою, близько 60-70% смертельних наслідків ДТП сталися саме тому, що люди навмисне не скористалися ременями безпеки. Якщо перекласти абстрактні відсотки на більш звичну мову цифр, то виходить, що зі 100 загиблих людей 60-70 могли б залишитися живими. Щодо поранених під час ДТП, то 84% від загальної кількості усіх потерпілих, як правило, доставляються до лікарень із черепно-мозковими травмами. А застосування ременів безпеки практично виключає можливість травмування голови.

Досвід багатьох країн свідчить, що ніякі поради, благання та настанови не можуть бути більш дієвими, ніж покарання. Навіть в Англії, жителі якої відомі своєю дисциплінованістю, серйозно ставитися до засобу безпеки почали лише після введення вимоги щодо обов’язкового його використання. Така ж картина спостерігалася в Швеції та Австралії, де після прийняття відповідного закону різко зменшилася кількість ДТП з тяжкими наслідками. Досягли такого результату й завдяки встановленню значної суми штрафу за подібне порушення. Наприклад, у Великобританії це близько 500 фунтів стерлінгів ($722), в Ізраїлі – 380 шекелів ($88). В Україні ж порушнику доведеться заплатити штраф у сумі від 51 до 85 гривень.

На жаль, переважна більшість водіїв та пасажирів не усвідомлюють важливість використання ременів безпеки. Саме тому Державтоінспекція МВС України з 24 по 30 квітня цього року буде проводити комплекс організаційно-практичних заходів серед учасників дорожнього руху, спрямованих на формування у громадян відповідального ставлення до дотримання ПДР щодо обов'язкового користування засобами безпеки в транспортних засобах. Одночасно з роз’ясненнями, заходи реагування щодо порушення вимог Правил дорожнього руху щодо використання ременів безпеки будуть застосовуватися до усіх без винятку порушників.

<<< В Украине возобновились продажи самой доступной модификации ЗАЗ Lanos за 68 000 грн         В Украине стартовали продажи обновленного Kia Magentis >>>


карта сайта | о проекте